Stacks Image 180

Claes is sinds 1985 bezig met muziek, licht en decor.
Begonnen in de Tagrijn in Hilversum met eigen dansavonden, terecht gekomen in de Melkweg waar hij duizenden bands heeft belicht en aan de basis stond van initiatieven als het Ambient Weekend, de Timemachine-feesten (10 jaar lang een groot succes) en de Melkweg-website.
In '89 houseparty-organisatie 'the Beat Club' opgericht, die uiteindelijk het eerste grote housefeest in Nederland organiseert: 'Rave of the 90's' in Ahoy', met knallers als 808 State, Snap! en Lil'Louis.
Doorgerold in de muziek. Vanaf '92 jarenlang met de quadraphonisch optredende band KONG op tournee (snelst knipperende LD van Europa) en hun website ontworpen.
Tussen 1995 en 2006 heeft hij alle evenementen voor ID&T ontworpen, waaronder Sensation, Innercity, Trance Energy, Mystery Land en de Tiësto-Live-in-de-Gelredome-concerten. Daarnaast nog tijd gevonden voor het (licht)ontwerp van de ModaMas-modeshows en voor organisaties en acts als UDC, Mojo, Welcome to the Future, Cultuurfabriek, Awakenings, Junkie XL, Sand, B2S, Wink.
De allereerste jaren van Lowlands was Claes verantwoordelijk voor het ontwerp van de Bravo-tent. Van 2007 tot 2009 is hij dat weer, op verzoek van Mojo.
In 2007 lonkte het theater en kon Claes bij MC aan de slag. Hij heeft de lichtontwerpen afgeleverd voor o.a. Conversations with Ice, Friezen!/OGP 3.1 en Goal.
Na de periode bij MC werkt hij weer aan diverse projecten op heel verschillende terreinen van theater en evenementen. Er is een hoop teken-, productie en ontwerp werk te doen, onder andere als organisator van
het Vrije Westen, het bevrijdingsfestival van Amsterdam in het Westerpark.
Sinds kort geeft hij ook les aan het Mediacollege in Amsterdam.